Romania va gazdui scutul american antiracheta

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat participarea Romaniei la sistemul antiracheta, a anuntat presedintele Traian Basescu.

 

"Vechea amplasare nu acoperea teritoriul Romaniei decat intr-o mica parte in vestul tarii. Noua amplasare acopera in intregime teritoriul Romaniei", a spus astazi presedintele. El a adaugat ca amplasarea unor interceptori terestri pe teritoriul Romaniei va apara tara nostra impotriva eventualelor atacuri cu rachete balistice.

 

Basescu a spus ca in perioada urmatoare vor avea loc negocieri pentru incheierea unor acorduri intre partea romana si cea americana. Presedintele a declarat ca invitatia de participare a Romaniei la dezvoltarea sistemului de aparare antiracheta a fost facuta de presedintele Barack Obama.

 

Dezvoltarea noului sistem american antiracheta, programata sa se desfasoare pana in 2015, este menita sa contracareze rachetele cu raza scurta si medie de actiune.

 

Decizia CSAT a fost salutata astazi de aproape toata clasa politica romanesca. Presedintele de onoare al PSD, Ion ILiescu, a spsu insa ca el s-ar pronunta mai mult importiva intrarii Romaniei in dezvoltarea sistemului de aparare antiracheta.

 

 

 

Comentarii Facebook