Marti 19 Noiembrie

Elena Udrea și Alina Bica stau 2 luni în arest în Costa Rica. Conferința șefului Interpol - VIDEO

 

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reținute în Costa Rica și și acum arestate pentru 2 luni, până când se va decide extrădarea lor. 

 

Elena Udrea a fost reţinută în luxosul cartier din San Jose în care locuieşte. Fostul ministru era cu iubitul, copilul şi încă trei persoane într-o zonă comercială.

 

Nu putem vorbi de o arestare. Putem vorbi doar de o reținere temporară până la soluționarea situației juridice”, a punctat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, imediat după reținere.

 

Alina Bica a fost ridicată și ea din cartierul Sabana. ”Mă surprinde şi e cel puţin ciudată această ridicare de pe stradă. Ştiu că aveau adresele de domiciliu făcute publice, cunoscute de organele de poliţie de acolo. La Alina Bica, infracţiunea pentru care a fost condamnată, favorizarea făptuitorului, nu are corespondenţă în legislaţia statului Costa Rica, iar Elena Udrea născând, statul nu separă copilul de mamă. Din punctul meu de vedere, în instanţă vor invoca cu siguranţă, în primă fază, acea cerere de statut de azilant”, a explicat Laura Vicol, fosta avocată a Alinei Bica.

 

Șeful Interpol Costa Rica a spus că cele două vor sta în arest 2 luni, timp în care statul român va trebui să facă demersurile pentru a le aduce în țară.

 

În plus, acesta a afirmat că faptul că Elena Udrea are un copil nu reprezintă o problemă. ”Elena Udrea are ordin de reţinere internaţională pentru mită şi abuz în serviciu, Elena Udrea a fost la un moment dat în România ministrul turismului.

 

La ora 2.00, a fost reţinută Alina Bica, are o notă roşie în baza Interpol, pe Alina Bica au acuzat-o de corupţie, la un moment dat a fost şefa DIICOT.

 

Ambele sunt reţinute la noi, sunt în detenţie preventivă, se aşteaptă ca procesul de extrădare să fie pus în aplicare imediat.

 

Odată ce le-am reţinut, Guvernul care aşteaptă să fie extrădate are două luni să facă tot procesul, însă persoanele reţinute acum au şi câteva avantaje pe care le-ar putea folosi pentru ca acest proces să nu fie dus până la capăt.

 

Cele două sunt reţinute într-un centru penal al Ministerului Justiţiei pentru că acum statutul lor e de persoane care urmează să fie extrădate, au intrat în februarie legal în ţara noastră, avem o solicitare de refuz de exil, vom vedea cum se va duce la capăt procesul de deportare.

 

Dacă (Elena Udrea – n.r.) are şi un copil nu e un impediment pentru a duce la capăt procedura de extrădare”, a spus oficialul.

Comentarii Facebook