Efectul SURPRINZĂTOR al antibioticelor. Vezi cum pot afecta organismul


Antibioticele sunt folosite de către fermieri de decenii pentru a ajuta procesul de îngrășare al animalelor, iar acum oamenii de știință susțin că folosirea antibioticelor în primii ani de viaţă contribuie la îngrăşarea copiilor.

Alţi cercetători, însă, nu sunt de acord cu concluziile acestui studiu. „Noile date nu sunt convingătoare”, susţine Michael Blaut, microbiolog în cadrul Institutului German de Nutriţie Umană din Potsdam, Germania.

Pentru a susține această ipoteză, o echipă condusă de microbiologul Martin Blaser de la Şcoala de Medicină a Universităţii New York a adăugat mai multe antibiotice în apa de băut a mai multor şoareci de laborator care fuseseră înţărcaţi. Medicamentele erau similare celor folosite de fermieri pentru a accelera îngrăşarea animalelor de fermă.

După 7 săptămâni, grupul de şoareci a căror apă de băut conţinea antibiotice prezentau mult mai multă grăsime decât şoarecii care beau apă obişnuită. „Acest lucru confirmă ceea ce fermierii susţin de 60 de ani, anume că antibioticele în doze mici ajută animalele să devină mai mari”, afirmă Blaser.

Sursa: Descopera.ro

Comentarii Facebook