Duminica 28 Aprilie

Efectele secundare ale mâncării fast food pe care nici nu ţi le imaginai


Potrivit site-lui cracked.com, mâncarea fast food are efecte secundare pe care noi nici nu le putem bănui.

Iată câteva dintre cele mai importante efecte secundare, conform realitatea.net.

Margarina te face agresiv

Margarina, alternativa mai ieftină şi mai nesănătoase a untului, conţine acizi graşi de tip trans care determină agresivitatea. Aceşti acizi se mai găsesc şi în alte alimente nesănătoase, precum, prăjituri, cartofi prăjiţi, etc.

Băuturile calde îţi răcoresc organismul

Când consumaţi o băutură rece, creierul trage concluzia că în atmosferă e de fapt o temperatură scăzută şi nu ia măsuri pentru a răci organismul. Însă în cazul în care consumaţi băuturi calde, creierul reacţionează prin declanşarea mecanismului natural de auto-răcire al organismului: transpiraţia.

Bărbaţii se calmează la vederea cărnii

Bărbaţii sunt mai puţin agresivi atunci când se uită la hălci de carne, se arată într-un studiu realizat în SUA. Cercetătorii cred că explicaţia evoluţionistă are legătură cu statutul de vânători ai stămoşilor bărbaţilor. Carnea era obţinută după vânătoare, astfel că atunci când un bărbat se uită la carne înseamnă că vânătoarea s-a sfârşit deja. Instinctele sale de vânător se domolesc, iar bărbatul începe să se relaxeze.

Mâncarea colorată te poate ajuta să slăbeşti

Oricât ar părea de ciudat, oamenii de ştiinţă cred că au o explicaţie simplă pentru aces lucru şi anume: dacă mâncaţi alimente de diferite culori, creierului îi este mai uşor să stabilească pragul de la care începeţi să mâncaţi prea mult.

Alcoolul îmbunătăţeşte memoria subconştientă

Chiar dacă în mod normal alcoolul are tendinţa să te facă să uiţi lucruri, cercetătorii au înregistrat un efect opus în cazul memoriei subconştiente.

Comentarii Facebook