Efectele neașteptate ale berii fără alcool. Vezi ce au descoperit cercetătorii


Potrivit unui studiu realizat de oamenii șe știință de la Universitatea din Valencia, nivelul oxidanților din laptele matern poate fi ridicat cu până la 30% cu ajutorul berii fără alcool.

"Iată că de această dată atenţia cercetătorilor spanioli s-a îndreptat către berea fără alcool. Fabricată din aceleaşi ingrediente naturale specifice berii, varianta fără alcool a celebrei băuturi prezintă însă şi marele avantaj de a putea fi consumată în orice moment al zilei. Mai mult, poate fi băută chiar în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare a bebeluşilor. Rezultatele studiului sunt fără îndoială interesante şi explicabile dacă e să luam în considerare doar calităţile hameiului, de pildă. Un singur lucru aş dori să mai adaug, o informaţie cred preţioasă pentru mamele care preferă această băutură şi care doresc să îşi menţină silueta: berea fără alcool are şi un nivel caloric scăzut, de doar 18 kcal/ 100 ml", susţine dr. Corina Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, potrivit unui comunicat de presă al centrului, citat de Agerpres.

Consumul de bere fără alcool poate optimiza nivelul antioxidanţilor din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a studiului condus de dr. Pilar Codoner, şefa departamentului de Pediatrie al Spitalului Dr. Peset din Valencia şi dr. Victoria Valls, cercetător în cadrul Universităţii din Valencia.

Citește mai multe pe Jurnalul.ro

Comentarii Facebook