Miercuri 24 Aprilie

Edi Petrosel, Holograf: "Pacat ca primul ministru este de aici de la Cluj. A fost o mare dezamagire pentru artisti"


Edi Petrosel, tobosarul de la Holograf, a declarat ca supraimpozitarea artistilor este "japca pe fata" din partea Guvernului. Artistul a declarat pentru Stiri de Cluj ca este Boc "o mare dezamagire pentru noi artistii".

Petrosel a spus ca nu este de acord cu plata impozitului pe drepturile de autor pentru ca acest lucru inseamna o supraimpozitare si, in plus, unii artisti au ales sa nu primeasca pensie de la stat.

"Asa bataie de joc cum se intampla in tara asta n-am mai vazut. Cred ca o data si o data trebuie sa o luam de la capat cu o alta Revolutie, macar fiscala sa o facem", a afirmat artistul.

El a dat exemplul perioada comunista, cand artistii aveau dreptul sa fie liber profesionisti. "Noi nu am vrut niciodata pensii, somaj. Pe vremea lui Ceausescu aveai dreptul sa fii liber profesionist. Noi am decis acum 30 de ani ca nu vrem pensii de la stat, drept dovada ca sistemul de pensii este falimentar. Am intuit de pe atunci si mi se pare imoral ca eu sa cotizez la un sistem de pensii la care trebuie sa contribui 16 ani pentru a primi ceva inapoi", a mai spus Edi Petrosel.

Membrii trupei Holograf sunt de acord cu plata impozitelor, dar nu cu supraimpozitarea pusa in practica acum de Guvern.

"Nimeni nu spune sa nu platim impozite. Problema este de a suprataxa cu niste dari, pe care artistul care urmeaza sa le plateasca nu primeste nimic inapoi. Noi platim impozite, dar nu suntem de acord cu suprataxarea. Alte costuri pe banii pe care ii castigam pentru ca nu am cum sa intru intr-un sistem de pensii, cand eu de 30 de ani nu am contribuit si mi s-a permis legal sa nu apartin de un sistem de pensii. Eu nu cred ca mai pot sa lucrez de acum 16 ani ca sa primesc o pensie. Eu mi-am asigurat alte forme de venituri pentru batranete. E nedrept, pentru ca stii sigur ca nu iti ajung inampoi. E japca pe fata", a mai declarat Edi Petrosel.

Tobosarul a afirmat ca este "pacat ca primul ministru este de aici de la Cluj, dar a fost o mare dezamagire pentru noi artistii".

Comentarii Facebook