Dragostea durează doar 3 ani? Vezi ce au descoperit cercetătorii


Un nou studiu menit să determine cât durează dragostea, realizat de Bianca Acevedo, aduce rezultate surprinzătoare.

Pentru a afla răspunsul, oamenii de ştiinţă au realizat un studiu pe 17 persoane, majoritatea trecute de vârsta de 50 de ani, care erau căsătoriţi, în medie, de 21 de ani şi care susţineau că încă se mai iubesc nebuneşte. Creierul fiecărui individ a fost scanat în timp ce acesta se uita la o fotografie în care era surprinsă jumătatea lui, scrie Descoperă.ro.

Rezultatele studiului au infirmat ceea ce spuneau psihologii despre sentimentul de iubire intensă și anume că durează între 18 luni și 3 ani. Specialiștii au descoperit că la nivelul creierelor persoanelor de vârstă mijlocie s-a constatat acelaşi nivel de activitate cerebrală ca în rândul tinerilor îndrăgostiţi.

A existat însă o mică diferenţă între cele două grupuri: în rândul îndrăgostiţilor de vârstă mijlocie regiunile din creier asociate cu anxietatea nu mai erau activate, în schimb, activitatea era crescută în zonele asociate cu starea de calm.

Se spune că acele căsătorii care durează şi care sunt fericite se bazează pe comunicare, valori împărtăşite, un sistem de susţine solid alcătuit din prieteni şi familie, certuri corecte şi determinare.

În schimb, într-un alt studiu realizat de Marcel Zentner, de la Universitatea din Geneva, se arată că relaţiile de cuplu fericite nu se bazau pe trăsăturile comune de personalitate ale partenerilor, ci pe menţinerea unei „iluzii pozitive”.

Comentarii Facebook