Dr. Oz: Cum poți fi păcălit când cumperi produse dietetice


Celebrul nutriționist Dr. Oz avertizează că nu trebuie să te bazezi pe alimentele dietetice atunci când încerci să dai jos kilogramele în plus, pentru că te poți păcăli foarte ușor.

Alimentele dietetice ocupă rafturi întregi în supermarketuri, însă cât de bune sunt ele pentru siluetă? Sunt într-adevăr o soluţie pentru persoanele care doresc să slăbească? Potrivit celebrului Dr. Oz, persoanele care vor să slăbească nu ar trebui să opteze pentru sucurile dietetice şi nici pentru produsele fără grăsimi. Cel puţin, nu înainte de a citi cu atenţie eticheta cu ingrediente.

Specialistul avertizează cu pentru a înlocui zahărul rafinat, producătorii folosesc îndulcitori care au fost asociaţi cu creşterea riscului de boli de inimă, iar în produsele fără grăsimi se ascund de multe ori alte capcane care te pot împiedica să slăbeşti.

Vezi de ce nu este mai bine pentru siluetă să consumi sucuri dietetice şi produsele fără grăsimi!


De ce să eviţi băuturile dietetice?

Sucurile fără zahăr nu sunt o soluţie bună atunci când vrei să slăbeşti. În aceste băuturi, zahărul este înlocuit de îndulcitorii artificiali care nu au calorii, dar păcălesc creierul care va reţine mai multe calorii din alimentele pe care le vei consuma.

"Gustul lor dulce artificial păcăleşte creierul, care aşteaptă să apară şi caloriile după consumul acestor îndulcitori. Caloriile nu vin, deoarece aceştia nu conţin calorii. În această situaţie creierul, prin secreţia unor hormoni, modifică metabolismul în aşa fel încât se reţin cantităţi mai mari de calorii din celelalte alimente consumate şi care conţin calorii. Astfel, în timp, din cauza stresului metabolic creat ne vom îngrăşa şi ne vom îmbolnăvi", aflăm de la Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

În plus, în emisiunea sa The Dr. Oz Show, Dr. Oz a vorbit despre un studiu apărut în publicaţia Journal of General Internal Medicine care scoate la iveală o asociere între consumul de sucuri fără zahăr (dietetice) şi creşterea riscului de boli cardiovasculare.


Citește mai departe pe Eva.ro

Comentarii Facebook