Dr. Oz: Ce trebuie să știi despre dieta fără gluten


Dieta fără gluten este din ce în ce mai răspândită, însă celebrul nutriționist Dr. Oz nu o recomandă persoanelor care nu au intoleranță la gluten.

În afară de persoanele care suferă de boala celiacă, Dr. Oz nu recomandă femeilor sănătoase să excludă total din alimentaţie lor alimentele care conţin gluten. Intoleranţa la gluten se manifestă prin: dureri abdominale, balonare, episoade periodice de diaree, dureri articulare, crampe musculare, răni în cavitatea bucală, furnicături la nivelul picioarelor şi dermatită herpetiformă (vezicule cu lichid care se manifestă cu mâncărimi). Dacă organismul tău reacţionează în acest fel de câte ori consumi gluten atunci suferi de boala celiacă şi poţi să ameliorezi simptomele doar dacă excluzi aceste produse din alimentaţia ta.

Acest lucru împiedică absorbţia efcicientă a substanţelor nutritive şi perturbă buna funcţionare a sistemului digestiv. Glutenul este o proteină care se găseşte în grâu, secară, orz, dar se poate ascunde şi în produse precum brânza cu mucegai albastru, sosul de soia, cafeaua cu diverse arome, bere sau orice produse de panificaţie. Această afecţiune este tot mai frecvent întâlnită, de aceea este bine să-ţi analizez puţin simptomele pentru a depista dacă ai probleme cu glutenul.

În cazul în care consumi de o viaţă produse cu gluten şi nu ai remarcat simptomele supărătoare enumerate mai sus, Dr. Oz nu recomandă excluderea totală a acestora din regimul tău alimentar.

Iată de ce nu este bine să renunţi la gluten şi să consumi produsele din comerţ etichetate ca fiind fără gluten:

1.Dieta fără gluten este bogată în grăsimi şi săracă în fibre.

Citește mai multe pe eva.ro

Comentarii Facebook