Două căruţe S-AU CIOCNIT frontal pe un drum naţional

 

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din localitatea vasluiană Popeni, a ajuns în stare gravă la spital, după ce două căruţe s-au ciocnit frontal pe un drum naţional din judeţul Vaslui, potrivit Mediafax

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii vasluieni, accidentul a avut loc pe fondul nedotării corespunzătoare a celor două căruţe pentru a circula pe timp de noapte, ceea ce a făcut ca tinerii care conduceau atelajele hipo să nu se observe pe un drum neiluminat. În plus, în urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că ambii căruţaşi consumaseră băuturi alcoolice.

"Tânărul de 27 de ani a căzut victimă a acestui accident după ce celălalt conducător de atelaj hipo a intrat pe contrasens şi a lovit cu oiştea într-unul dintre caii de la cealaltă căruţă. Cei doi căruţaşi nu erau echipaţi cu veste reflectorizante şi nu aveau nici căruţele echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente.

În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că victima avea o alcoolemie de 0,47 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar cel care a provocat accidentul de 0,36 mg/litru alcool pur în aerul expirat", a declarat, marţi, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.
În urma accidentului, tânărul de 27 de ani a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a fost diagnosticat de medici cu "fractură antebraţ".

În ceea ce-l priveşte pe celălalt căruţaş, acesta s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.a

Comentarii Facebook