Dominique Strauss-Kahn pleaca cu demisie de la FMI, dupa scandalul sexual in care e implicat!


Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn a demisionat in urma scandalului sexual in care este implucat, anunta BBC.

Politicianul francez si-a dat demisia din fruntea Fondului Monetar International in aceasta dimineata, dar continua sa sustina ca este nevinovat.

"Cu infinita tristete, ma simt obligat sa-mi prezint demisia din postul de director executiv al FMI. Ma gandesc acum in primul rand la sotia mea, pe care o iubesc mai mult decat pe oricine, la copiii mei, la familia mea, la prietenii mei", a scris Dominique Strauss Kahn in demisie.

Scrisoarea a fost trimisa Consiliului de Administratie al Fondului Monetar International: "Vreau sa protejez aceasta institutie, pe care am servit-o cu onoare si devotament, si in special, vreau sa-mi dedic intreaga forta, tot timpul si toate energia, ca sa-mi dovedesc nevinovatia".

Directorul FMI a fost arestat de judecatorii americani dupa ce a fost acuzat ca a incercat sa violeze o camerista de la un hotel de lux. Avocatii lui incearca astazi sa depuna o noua cerere de eliberare a lui Dominique Strauss Kahn din arest, contra unei cautiuni de un milion de dolari.

Fostul director al FMI ar putea sa fie monitorizat cu ajutorul unei bratari pentru a nu disparea.

Dominique Strauss Kahn este acuzat de agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare, dupa ce ar fi abuzat sexual o camerista, intr-un hotel din New York. Avocatul femeii sustine ca aceasta a fost atacata si fortata sa intretina raporturi sexuale orale cu Strauss-Kahn.

"Ceea ce spun ei, ca a fost contact fizic consimtit, nu este adevarat. Nimic din ceea ce s-a intamplat in acea camera de hotel nu a fost consimtit", a spus Jeffrey Shapiro, avocatul menajerei.

Comentarii Facebook