Dolarul nu mai e plasament sigur! Vezi ce spun analistii


Dolarul si titlurile emise de Trezoreria SUA nu mai sunt considerate plasamente sigure, a anuntat presedintele executiv al Templeton Emerging Markets Group, Mark Mobius, citat de CNBC.

Acesta a precizat ca acum sunt sigure pietele emergente, care nu au o datorie mare raportata la PIB -ul tarilor respective. Templeton Emerging Markets Group gestioneaza un fond de investitii in valoare de 50 de miliarde de dolari.

"Criza datoriilor din Statele Unite si Europa de Vest pune pietele emergente intr-o pozitie foarte solida, deoarece datoria acestora raportata la PIB este mult mai mica, iar rezervele valutare mai mari. Materiile prime sunt o parte foarte importanta a portofoliului nostru, deoarece condsideram ca preturile acestora isi vor continua trendurile de crestere", a declarat Mark Mobius.

SUA este in pragul unei noi crize, deoarece in multe state a fost atins pragul de indatorare si nu mai sunt bani lichizi pentru plata cheltuielilor.

In ciuda acestor probleme, alesii amenicanilor nu au reusit sa se puna de comun acord in privinta unui plan de salvare a economiei.

Comentarii Facebook