Doi români au fost arestați în SUA pentru infracțiuni informatice



Doi hackeri români au fost condamnați la închisoare, miercuri, pentru participarea lor la o vastă reţea de piratare a datelor bancare pe Internet, a anunţat Departamentul american de Justiţie, citat de AFP. Cei doi au primit pedepse de 7 și 15 ani de închisoare.

Rețeaua din care făceau parte cei doi a afectat multe magazine, dintre care 250 de restaurante Subway. ACeștia au reușit și să fure datele bancare ale peste 100.000 de deţinători de carduri, cauzând un prejudiciu de peste 17,5 milioane de dolari.

Cei doi hackeri, Adrian-Tiberiu Oprea, în vârstă de 29 de ani, extrădat de România, şi Iulian Dolan, în vârstă pe 28 de ani, au pledat vinovat la acuzațiile de complot la fraudă informatică şi acces fraudulos la un sistem securizat, primul recunoscând printre altele că a realizat transferuri bancare frauduloase.

Potivit documentelor citate de un comunicat al ministerului, românii, alături de un alt compatriot, au piratat în perioada 2009-2011 sute de calculatoare din SUA pentru a obține numere de carduri bancare şi de plată din magazine mari, precum şi date asociate aparţinând cetăţenilor americani.

Comentarii Facebook