Doi militari romani au murit in Afganistan, iar un altul este ranit grav

Vehiculul Humvee in care se aflau a fost tinta unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, sustin reprezentantii Ministerului Apararii Nationale.

 

Atacul s-a produs la ora 10.30, ora Romaniei, in Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat. Cei doi miliari romani morti sunt sergentul major Marius Florin Sfeches, de 25 de ani, si soldatul Cristian-Petru Filip, de 26 de ani. Ambii erau necasatoriti si faceau parte din Batalionul 812 Manevra "Soimii Carpatilor".

 

In urma exploziei a fost ranit si caporalul Vasile Zbanca. Acesta a fost transportat cu un elicopter la spitalul militar din Baza Lagman. Starea acestuia este stabila, sustin reprezentantii Ministerului Apararii intr-un comunicat.

 

Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a celor doi militari "care si-au sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan".

Comentarii Facebook