DNA investighează jaful de la Autostrada Transilvania

 

DNA anunță că are în lucru două dosare penale ce au ca obiect contractul de realizare a autostrăzii Braşov-Cluj-Borş.

 

Există două dosare penale aflate în curs de instrumentare, având ca obiect contractul de realizare a autostrăzii Braşov-Cluj-Borş. Un dosar care are ca obiect negocierea, aprobarea şi semnarea contractului de proiectare, construire şi finanţare a autostrăzii Braşov-Cluj-Borş, în cursul anului 2003. Se efectuează cercetări penale pentru suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de abuz în serviciu sub formă calificată. Un alt dosar care are ca obiect modificările succesive la contractul iniţial, adoptate în perioada 2003-2013. Se efectuează cercetări penale pentru suspiciunea săvârşirii unor infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, a declarat purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, citat de Mediafax.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a clasat cauza privind dispariția contractului original semnal în 2003 între Guvern și Bechtel. Fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat la 7 august 2013 că a depus o plângere penală împotriva ministrului Dan Șova, acuzându-l că ascunde dosarul pentru a-l proteja pe fostul premier Adrian Năstase, cel care a semnat contractul inițial.

 

Șova a declarat că nu a putut desecretiza dosarul pentru că nu a fost găsit varianta originală. 

 

După trei ani, procurorii susțin că infracţiunea de furt aşa cum a fost descrisă nu era prevăzută de legea penală, iar faptele de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu şi distrugere s-au prescris.

 

 

Comentarii Facebook