Dieta de vară: Cum dai jos 5 kilograme în două săptămâni


Specialiştii susţin că vara este cel mai potrivit anotimp pentru a scăpa de kilogramele acumulate în plus. Iată ce alimente trebuie să mâncăm pentru a scăpa de 5 kg în 14 zile.

Fructele şi legume sunt vedetele verii şi meniul nostru trebuie să se axeze în special pe ele.

Bogate în fibre, vitamine şi calciu, fructele ne ajută să slăbim dacă nu le asociem cu alimente grase sau făinoase. Mai mult, fructele şi legumele ne menţin pielea frumoasă şi previn apariţia ridurilor.

Ideal la micul dejun

Pentru a slăbi, trebuie să consumăm fructele la micul dejun sau la gustările dintre mese. Dacă acestea constituie desert, atunci există riscul să vă balonaţi pentru că vor fermenta. De asemenea, la mesele principale, primul fel trebuie să fie o salată şi abia apoi să mâncaţi carne de pui, vită sau peşte, fiartă sau la grătar. Astfel, veţi mânca mult mai puţin, iar senzaţia de saţietate se va instala mult mai rapid şi, implicit, veţi slăbi. Cu o astfel de dietă veţi pierde 5 kg în 14 zile”, explică dr. Laurenţiu Luca.

Reduc pofta de mâncare

Fructele şi legumele conţin zaharuri ce se absorb mai lent şi dacă le vom consuma frecvent vom scăpa de senzaţia de foame incontrolabilă, dar şi de pofta de dulciuri.

De asemenea, fructele şi legumele conţin fitonutrienţi ce previn efectele îmbătrânirii, îmbunătăţesc sistemul cardiovascular şi previn cancerul”, susţine dr. Luca.

Cura de cireşe, sănătate curată

Dintre fructele de vară, cireşele sunt ideale pentru a întreţine sănătatea rinichilor şi a elimina toxinele din organism. Ideal este să mâncaţi doar cireşe două zile pe săptămână pentru a detoxifia organismul. Cireşele negre sunt cele mai bogate în antioxidanţi, aşa că trebuie să profitaţi de ele.

Citește mai departe pe Ziarulring.ro

Comentarii Facebook