Oamenii de știință au descoperit tricoul care îi face pe bărbați mai atrăgători


Oamenii de știință au vești bune pentru bărbații cu ”burtă de bere”. Potrivit unui nou studiu, tricourile inscripționate cu o literă ”T” de dimensiuni mari îi face pe bărbați să pară mai atrăgători pentru femei.

Psihologul Andrew Dunn de la Universitatea Nottingham a fotografiat cinci bărbaţi şi apoi a realizat copii ale fiecărei fotografii cu mici modificări. Pe unele tricouri, Dunn a desenat o literă „T” de diferite dimensiuni, pe altele a desenat o literă „T” inversată, iar tricourile din ultimul grup au fost lăsate fără nicio inscripţie. De asemenea, Dunn a variat lăţimea literei „T” pe tricouri — uneori bara orizontală era mai lungă decât cea verticală, alteori era mai scurtă.

După aceea, Dunn a mascat faţa bărbaţilor din fiecare poză şi a selectat aleatoriu un grup de femei şi le-a cerut să clasifice gradul de atracţie, sănătatea şi inteligenţa bărbaţilor bazându-se doar pe imaginile ce le înfăţişau trupul.

Rezultatele arată că femeile clasificau în mod constant bărbaţii cu tricouri ce înfăţişau litera „T” în picioare ca fiind mai sănătoşi şi mai atrăgători decât ceilalţi bărbaţi, acest lucru fiind valabil chiar şi atunci când comparau acelaşi bărbat ce purta două tricouri diferite.

Mai multe informații pe Descopera.ro

Comentarii Facebook