Dieta cu varză: Dai jos 5 kilograme în doar 7 zile


Cura cu varză crudă se bazează pe principiul de a-ţi umple stomacul cu un aliment cu valoare nutritivă şi calorică foarte mică pentru a nu simţi senzaţia de foame.

Bogată în vitaminele A, B, C şi E, varza crudă este potrivită pentru persoanele anemice datorită conţinutului mare de clorofilă, ce favorizează producerea hemoglobinei. În plus, varza are un conţinut ridicat de magneziu, calciu şi fier, contribuind astfel la remineralizarea şi revitalizarea organismului.

Detoxifică organismul

"Dieta cu varză are un puternic efect antioxidant şi ajută la eliminarea reziduurilor din organism. De asemenea, substanţele conţinute împiedică formarea radicalilor liberi ce afectează ADN-ul şi celulele din organism. În plus, varza crudă stimulează digestia şi are acţiune autoimunizantă datorită unei substanţe bactericide şi dezinfectate pe care o conţine", explică dr. Laurenţiu Luca.

Lecuieşte depresia Specialiştii în terapii naturiste susţin că varza are şi proprietatea de a lecui depresia şi meteosensibilitatea. Pentru a beneficia de aceste efecte, trebuie să bei, zilnic, două pahare cu suc de varză. Ce sortiment alegem Crudă sau gătită, varza, indiferent dacă este albă, roşie, creaţă sau de Bruxelles, ar trebui consumată, în mod normal, de două ori pe săptămână. Pe durata dietei însă trebuie să o consumaţi zilnic. Se pare că varza roşie ar conţine mai multe vitamine şi antioxidanţi decât cea albă. Astfel, ea reduce riscul apariţiei cancerului la sân datorită efectului său asupra estrogenului.

Citește mai departe pe ZiarulRing.ro

Comentarii Facebook