Dieta Anei Aslan: A trăiat așa până la 92 de ani. Ce mânca zilnic

 

Ana Aslan a trăit aproape 92 de ani și urma un regim de viață strict, din punct de vedere al alimentaţiei.

 

Ana Aslan (1897-1988) s-a născut la Brăila și a urmat cursurile Facultății de Medicină din București. Din 1952, a condus Institutul de Geriatrie și a descoperit beneficiile terapeutice ale procainei prin tratament de lungă durată în doze mici. Procaina este ingredientul principal al medicamentului Gerovital H3, relatează doctorulzilei.ro.

 

Ana Aslan credea că o zi a unui pacient, din punct de vedere al alimentaţiei, trebuie să arate aşa: micul dejun, gustare, prânz (Ana Aslan lua prânzul la maximum 13:30), gustare, cină (la 18:00 – 19:00).

 

La capitolul carne avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc. Însă, porcul nu prea îl recomanda.

 

Apoi recomanda ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Şi toate rasol. Câteodată, merg şi făcute le cuptor.

 

Pe vremea aceea, se făcea mâncare cu carne - legume cu puţină proteină, nu carne cu ceva. Noi mâncăm acum carne cu puţină garnitură.

 

Legumele erau recomandate în stare naturală sau sufleuri, multe sufleuri. Apoi lactatele, ouăle. Fără prăjeli, fără grăsimi.

Comentarii Facebook