Designerii Dolce şi Gabbana au fost condamnaţi la închisoare pentru o evaziune de 1 miliard de euro

 

Designerii vestimentari Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost condamnaţi la un an şi opt luni de închisoare cu executare pentru o evaziune fiscală de un miliard de euro.

 

Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost găsiţi vinovaţi de un tribunal din Milano.

 

Cei doi designeri au ascuns de fisc suma de 840 milioane de euro. 

 

Sesizat de fiscul italian, care studia acest dosar din anul 2007, Tribunalul din Milano a iniţiat, în 2010, o anchetă contra acestei case de modă şi a cinci alte persoane pentru faptul că au ascuns de fisc aproape 1 miliard de euro. Stiliştii au fost achitaţi în apel în aprilie 2011, însă procedura a redemarat de la zero în noiembrie 2011, după anularea acestei decizii de către Curtea de Casaţie, cea mai înaltă jurisdicţie italiană în materie penală, scrie realitatea.net.

 

Anchetatorii susțin că Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au creat o serie de firme fantomă în Luxemburg, în 2004 şi 2005, prin care administrau și controlau mărcile grupului, evitând astfel să mai plătească dările către fiscul italian.

 

Grup Dolce & Gabbana are peste 3.000 de salariaţi, 250 magazine în 40 de ţări şi o cifră de afaceri de circa 1 miliard de euro în anul fiscal 2011/ 2012.

Comentarii Facebook