Descoperirea care va SCHIMBA omenirea. Vezi aici despre ce este vorba



Două dintre cele mai mari probleme la nivel globai în momentul de față sunt reprezentate de cantitatea tot mai mică de combustibil disponibil și încălzirea globală. O companie britanică pare să aibă răspunsul pentru ambele probleme.

Micuța companie  Air Fuel Synthesis, din Stockton-on-tees, a dezvoltat o tehnică revoluționară prin care au reușit să producă benzină din aerul pe care îl respirăm.

Descoperirea promite să rezolve atât criza  energetică cu care omenirea se va confrunta, căt și problema efectului de seră, prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă.

"Luăm dioxidul de carbon din aer și hidrogenul din apă și transformăm aceste elemente în benzină", a declarat directorul companiei, Peter Harrison, conform independent.co.ok.

Deși, momentan, compania a reușit să producă doar 5 litri de benzină, conducerea promite că în anii viitori vor construi o rafinărie revoluționară cu o capacitate de producție de o tonă de benzină pe zi.

Rafinăria este încă în faza de test, fiind nevoie de consumul de energie electrică din rețeaua națională britanică, dar pe viitor reprezentanții companiei spun că vor folosi energia regenerabilă, precum generatoarele eoliene.



Sursa: independent.co.uk




Comentarii Facebook