Deputatul BOLDEA se ascunde in Kenya! Basescu: Ma voi implica personal in aducerea lui


Presedintele Traian Basescu a declarat, la finalul bilantului SRI pe 2011, ca deputatul Mihail Boldea se ascunde in Kenya, si ca se va implica personal pentru ca acesta sa fie adus in tara.

"Imediat ce am aflat despre disparitia lui Boldea din tara, am dorit sa stiu cum a fost posibil. Tot mandatul, am alergat dupa astia sa-i aducem inapoi, Popa, Necolaiciuc, incercam si cu Hayssam. Acum s-a marit lista. Eforturile sunt si politice. Cate interventii a trebuit sa fac la presedintele Indoneziei, la presedintele Ciprului, legat de Petrom Service. Ma voi implica si in acest caz de aducere a lui Boldea, in mod categoric. Stim unde e, facem toate eforturile politice. In Kenia, acum. Nu stiu unde va fi diseara", a declarat Basescu.

"Inca de azi-noapte, statul roman a declansat toate procedurile ca Boldea sa revina in patrie. Nu stiu cat de repede, nu stiu ca va mai sta acolo unde era acum cateva ore. Dar va asigur ca il vom gasi si in gaura de sarpe", a mai spus presedintele.

Basescu a exclus varianta ca procurorii care s-au ocupat de acest caz sa doreasca "sa le scape creierul operatiunii".

 

Deputat Mihail Boldea, cercetat de DIICOT, a fugit din tara

 

Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania, sambata, intr-un autoturism cu destinatia Turcia, iar de acolo a plecat cu avionul intr-o tara din Africam cel mai probabil Egipt.

Procedurile spun ca daca procurorii DIICOT ar fi solicitat interdictia de a parasi tara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de perchezitie, retinere si arestare decat in situatia in care anchetatorii ar fi venit cu probe noi, noteaza Mediafax.

Astfel, avand in vedere ca Boldea a parasit Romania inainte de solutionarea cerereii de aviz din partea Camerei, cand inca avea imunitate parlamentara, el nu a putut fi oprit de autoritati.

De abia in 20 martie, dupa ce Camera s-a pronuntat in cazul sau, anchetatorii l-au dat in consemn la frontiera pe Boldea.

Consemn la frontiera inseamna ca politistul anunta, in cazul in care cel vizat incearca sa paraseaca tara, organul care a emis aceasta masura.

Comentarii Facebook