Deputat Mihail Boldea, cercetat de DIICOT, a fugit din tara


Deputatul Mihail Boldea a parasit Romania, sambata, intr-un autoturism cu destinatia Turcia, iar de acolo a plecat cu avionul intr-o tara din Africam cel mai probabil Egipt.

Procedurile spun ca daca procurorii DIICOT ar fi solicitat interdictia de a parasi tara pentru Boldea, nu s-ar mai fi putut solicita aviz de perchezitie, retinere si arestare decat in situatia in care anchetatorii ar fi venit cu probe noi, noteaza Mediafax.

Astfel, avand in vedere ca Boldea a parasit Romania inainte de solutionarea cerereii de aviz din partea Camerei, cand inca avea imunitate parlamentara, el nu a putut fi oprit de autoritati.

De abia in 20 martie, dupa ce Camera s-a pronuntat in cazul sau, anchetatorii l-au dat in consemn la frontiera pe Boldea.

Consemn la frontiera inseamna ca politistul anunta, in cazul in care cel vizat incearca sa paraseaca tara, organul care a emis aceasta masura.

La momentul la care Boldea a plecat din Romania, in cazul sau nu era luata nicio masura preventiva.

Deputatul este cercetat pentru constituirea unui grup infractional si inselaciune.

"In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail, deputat in Parlamentul Romaniei, se sustrage urmaririi penale", afirma reprezentantii DIICOT intr-un comunicat de presa de miercuri.

Comentarii Facebook