Declarațiile lui Iohannis la întoarcerea din Franța: Am discuta cu cancelarul Angela Merkel



Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, duminică, la marșul de solidaritate din Paris, unde peste 1.5 milioane de oameni s-au adunat pentru a comemora persoanele ucise în urma atacului terorist de la Charlie Hebdo.

Nu a fost doar un marş al solidarităţii francezilor, ci un marş al solidarităţii internaţionale, dacă se poate spune asta. Un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului şi împotriva extremismului de orice fel”, a declarat președintele Klaus Iohannis la întoarcerea sa din Franța, potrivit Mediafax.

Nu au participat doar europeni, doar creştini, ci şi musulmani, evrei, atei, agnostici. Au fost reprezentate statele arabe, au venit înalţi reprezentanţi ai Israelului, cu toţii îngrijoraţi de ofensiva terorismului”, a mai spus șeful statului.

Iohannis a precizat că a avut ocazia de a sta de vorbă cu mulți dintre liderii lumii.

Am avut ocazia să discut cu mulţi lideri din Europa şi din lume. Am discutat cu cancelarul Angela Merkel, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, cu preşedintele consiliului european, Donald Tusk, cu premierul Olandei, cu preşedintele Ucrainei, cu premierul Israelului şi mulţi alţii”, a mai spus Klaus Iohannis.

Comentarii Facebook