”Declarație de război” din partea liderului cecen: Trimit 74.000 de luptători în Ucraina



Liderul cecen Ramzan Kadirov a făcut, luni, o ”declarație de război” la adresa Ucrainei, acesta amenințând că va trimite 74.000 de luptători cecei pentru a face ordine.

Avertismentul vine in contextul in care o importanta grupare de luptatori ceceni, "batalionul Vostok", a luptat in ultima perioada alaturi de insurgentii prorusi impotriva fortelor guvernamentale, arata agentia ucraineana Ukrinform, citata de Ziare.com.

Kadirov a anunțat, in cadrul unui interviu acordat televiziunii rusesti Ren TV, ca în estul Ucrainei se află numai 14 ceceni, după ce presa a relatat că numeroși luptători din Cecenia îi ajută pe insurgenții prorusi din Donetk și că Rusia ar cunoaște această situație.

"Luptatorii sunt fie din batalionul Yog, fie din Vostok. Unul a fost ucis - un tanar a fost ucis de un proiectil in apropierea aeroportului (din Donetk - n.red). Daca voi trimite oameni, nu vor fi 14 si nu vor merge in Donetk. De ce Donetk, daca dusmanii sunt acum in Kiev?", a spus Kadirov.

Cecenul a precizat că există destui voluntari care să meargă în Ucraina, subliniind faptul că ”le place sângele”.

"Pentru ceceni, razboiul inseamna sange. Le place. Mie insumi imi place la nebunie. Si pot ucide fara sa ma gandesc la asta macar", a marturisit Kadirov.

Comentarii Facebook