Marti 7 Februarie

Declarația președintelui francez despre Iohannis: ”Este un factor de unitate pentru România”Președintele Franței, Francois Hollande, a declarat, marți, în declaraţia de presă comună cu Klaus Iohannis, că este important faptul că președintele României se află la Paris, precizând că acesta reprezintă un factor de unitate pentru România.

Francois Hollande i-a mulţumit lui Klaus Iohannis că a făcut prima sa vizită la Paris, şi că a venit pe 11 ianuarie, la manifestaţia de solidaritate împotriva terorismului, după atentatul de la Charlie Hebdo. Hollande a menţionat că acest gest arată relaţiile solide între cele două ţări, bazate pe istorie, scrie Mediafax.

Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru acest lucru. Este importat să îl avem domnul preşedinte aici, care este un factor de unitate pentru România, la ora actuală”, a declarat preşedintele Francois Hollande.

De asemenea, șeful de stat francez a ținut să precizeze că istoria trece "şi prin limbă", pentru că România este o ţară francofonă, limba franceza fiind foarte privilegiată.

Comentarii Facebook