Declarația oficială a CIA despre OZN-urile din SUA. Ce vedeau oamenii pe cer


În perioada anilor '50-'60 au fost observate multe OZN-uri zburând deasupra Statelor Unite, iar acum serviciile secrete au oferit și o explicație.

La sfârşitul anului trecut, oficialii CIA au recunoscut, prin intermediul unui mesaj scris pe Twitter, că aceste OZN-uri, care au ţinut ani întregi prima pagina a ziarelor, au fost de fapt avioane spion, scrie descopera.ro.

Mai exact, este vorba de avioanele pilotate U-2, care erau testate pentru a li se observa funcţionarea la mare altitudine.

Numărul relatărilor despre OZN-uri a crescut semnificativ în acea perioadă, deoarece avioanele comerciale zburau la o altitudine de 3.000-6.000 de metri, în timp ce avionul spion atingea altitudini de până la 18.000 de metri.

Astfel, piloţii avioanelor comerciale trimiteau scrisori în care relatau observarea unor obiecte ciudate, iar aceste documente ajungeau la Unitatea de Aviaţie a Wright Air Development Command din Dayton, Ohio, unde era cercetat fenomenul OZN.

Totuși, chiar și după declaraţia oficialilor CIA, mulţi analişti ai fenomenului au rămas sceptici, aceștia considetând că nu există o legătură între locul şi data apariţiei OZN-urilor şi testarea avioanelor spion.

Comentarii Facebook