Sambata 6 Martie

De ce trebuie să lipiți ceva peste CAMERELE VIDEO de la laptop, tabletă sau smartphone

 

Dacă citeşti articol pe un smartphone, pe o tabletă sau pe un laptop, este foarte simplu să fii urmări.

 

Specialiştii in securitate informatică vă sfatuiesc să lipiţi ceva peste camerele video. 

 

Probabil ca si tu tii laptopul pornit in casa sau telefonul pe noptiera, langa pat. Este o invitatie deschisa persoanelor rau voitoare sa iti invadeze intimitatea, scrie yoda.ro.

 

Studiile sunt nenumarate. In 2010, o scoala din America s-a descoperit ca webcamurile laptopurilor ar fi realizat si salvat 30.000 de imagini. De asemenea, companiile care inchiriau laptopuri foloseau softuri care faceau capturi de ecran dar si imagini cu webcamul.

 

Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

 

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. ”Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.

 

Un alt specialist in securitate, expertul in criptografie Whitfiled Diffie, foloseste banda adeziva pentru laptop. ”Am incredere in banda adeziva mai mult decat in orice soft”, a declarat el in timpul conferintei de securitate AsuCERT.

Comentarii Facebook