De ce se injura oamenii pe forumuri! Vezi ce spun specialistii


Psihologii sustin ca exista o explicatie pentru revarsarea de injurii de pe forumurile de specialitate sau de pe cele ale ziarelor online.

Multi forumisti incearca sa isi manipuleze audienta prin postarile lor sau sa ii enerveze pe ceilalti, jucand rolul de "Gica contra".

Psihiatrul Gabriel Diaconu a spus, pentru evz.ro, ca oamenii optimisti sau fericiti nu au nici timp chici chef sa se rafuiasca pe forumuri: "Una din cinci persoane care are manifestari agresive in mediul virtual are tulburari mentale. Un studiu despre adolescenti a relevat ca pustii care invenineaza formurile au probleme serioase de comportament in viata reala, depresie, anxietate, psihoze de tot felul".

Acestia sunt denumiti "postaci", "parerologi" sau "forumisti" si de multi ori abia asteapta postartea stirilor pentru a se lansa intr-un sir de discutii in contradictoriu.

Ei pot intra si in categoria celor afiliati unui partid politic si care "plaseaza mesaje politice, cu tenta sexuala si sociala. Acesta este, de fapt, obiectul muncii lor, ei asta fac toata ziua, au o evidenta a forumurilor, a comunitatilor virtuale. Ei sunt, adevaratii postaci, termen care a prins fantastic la romani", a mai spus pshiatrul Gabriel Diaconu.

Medicii specialisti sustin ca fenomenul are si o tenta mioritica si romanii sunt coplesiti de tehnologie fara a fi pregatiti. Pentru a evita balacareala online, foarte multe publicatii au introdus sistemul de moderare a discutiilor si lucrurile sunt tinute sub control "manual".

Comentarii Facebook