De ce se comportă oamenii ciudat după ce beau? Vezi ce spun cercetătorii


Potrivit unui studiu recent, chiar și un singur pahar de vin poate să blocheze comunicarea dintre amigdala cerebrală şi anumite porţiuni ale cortexului prefrontal, regiuni ale creierului care ne controlează comportamentul, fapt care ar putea explica lipsa inhibițiilor, agresivitatea sau comportamentul ciudat manifestat de oameni după ce au consumat alcool.

Studiul a fost realizat de cercetători de la University of Illinois and Chicago (UIC), SUA,. care au scanat creierele unor voluntari după ce aceştia consumaseră o băutură ce conţinea 16% alcool, scrie descoperă.ro.

Omenii de știință au vrut să afle care este efectul consumului de alcool asupra capacității de a lua decizii și de a descifra emoții precum bucuria, teama sau furia.

Cercetătorii susțin că interacțiunea dintre amigdala şi cortexul prefrontal ne ajută să descifrăm cu exactitate caracteristicile mediul în care ne aflăm şi să ne ajustăm reacţiile în mod corepunzător.

Rezultatele studiului au ajutat la o mai bună înțelegere a activității cerebrale în cazul manifestărilor stimulate de consumul de alcool, cum ar fi dispariţia inhibiţiilor, agresivitatea sau retragerea.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook