De ce plateste HP 10 miliarde de euro pentru un soft revolutionar?


Compania HP a anuntat ca va plati 10 miliarde de euro pentru a cumpara o firma minuscula, care detine un soft care "intelege" conversatiile umane.

Programul a fost creat de doi studenti de la Universitatea Cambridge si este detinut de firma britanica Autonomy. Soft -ul poate scana milioane de mail-uri, ore de convorbiri si emisiuni TV sau radio si "intelege" sensul conversatiilor, anunta Bloomberg.com.

"Tehnologia noastra le permite computerelor sa inteleaga conversatiile oamenilor. Acesta este avantajul necinstit care le-a permis unor studenti un pic tocilari de la Cambridge sa creeze o companie listata la Bursa din Londra", a spus Mike Lynch, unul dintre fondatorii companiei.

In prezent, programul este utilizat in call-centere de catre Vodafone pentru a detecta cand un client devine nervos si avertizeaza rapid un angajat care prea legatura.

Softul poate asculta milioane de ore de discutii si apoi sa selecteze numai partile esentiale. Acesta a fost folosit pentru a-l condamna pe brokerul Jerome Kerviel, care a cauzat pierderi de 5 miliarde de euro pentru Societe Generale.

Comentarii Facebook