Marti 7 Februarie

De ce nu mai transmite RCS & RDS canalul Eurosport 2?

 

Canalul Eurosport 2 nu mai este transmis de RDS & RCS pentru că ar încălca legislația, anunță compania într-un comunicat de presă.

 

”Referitor la informatiile aparute in presa cu privire la pretinsa intrerupere a retransmisiei canalului TV Eurosport 2 in timpul difuzarii unui meci de fotbal din Premier League, precizam ca RCS & RDS nu si-a incalcat sub nicio forma contractul in curs cu Eurosport.

 

RCS & RDS si Eurosport au in prezent un acord de retransmisie pentru mai multe tari din sud-estul Europei (Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia) unde erau difuzate canalele TV Eurosport si Eurosport 2 in versiunile internationale ale acestora.

 

In cursul zilei de 21 decembrie 2013, compania Eurosport a intrerupt transmisia programului Eurosport 2 (versiunea internationala care nu difuza meciuri de fotbal din Premier League) atat in Romania, cat si catre abonatii din Ungaria, Cehia si Slovacia. In locul Eurosport 2, compania Eurosport a introdus un nou canal denumit Eurosport 2 Romania care a fost difuzat catre toti abonatii RCS & RDS din toate aceste tari”, precizează reprezentanții RCS & RDS. 

 

Aceștia acuză Eurosport că nu a anuntat această înlocuire a postului. 

 

RCS & RDS a aflat de aceasta schimbare in momentul in care a inceput sa primeasca reclamatii de la abonatii sai din celelalte tari, care erau nemultumiti ca in locul postului Eurosport 2 International care emitea in limba nationala a fiecarui stat, au putut viziona doar noul canal Eurosport 2 Romania, canal transmis doar in limba romana.

 

Prin aceasta inlocuire, au fost grav afectati peste 1 milion de abonati ai RCS & RDS din aceste tari.

 

In plus, precizam ca Eurosport a primit dreptul sa transmita meciurile din Premier League doar in Romania, nu si in Ungaria, Cehia sau Slovacia.

 

In conditiile in care am fi permis transmisia postului Eurosport 2 Romania, am fi incalcat drepturile de difuzare a Premier League detinute de alti titulari din tarile respective.

Astfel, decizia RCS & RDS a avut in vedere atat interesele consumatorilor din toate tarile unde operam, dar a tinut cont si de drepturile titularilor de licenta pentru competitiile Premier League din Ungaria, Cehia si Slovacia.

 

Consideram ca Eurosport poarta intreaga responsabilitate atat fata de abonati, cat si fata de acesti titulari de licenta”, se mai arată în documentul citat.

Comentarii Facebook