Când este cel mai bun moment să te lași de fumat? Vezi ce spun cercetătorii



Potrivit unui studiu recent, cea mai bună perioadă în care să renunți cu succes la fumat este luna ianuarie.

Studiul realizat pe 7.000 de persoane a arătat că cei care se lasă de fumat în ianuarie au o probabilitate mai mică de a reveni la acest obicei, iar explicația oamenilor de știință este rezoluţiile de Anul Nou le poate da un impuls celor care vor să se lase de fumat, motivându-i.

"Studiile realizate în ultimul deceniu au arătat că nivelul motivaţiei este unul dintre cei mai importanţi factori care ajută la estimarea şanselor pe care le are un individ să renunţe la fumat. Impunerea unui termen limită în luna ianuarie le dă oamenilor un pic de motivaţie în plus", a declarat prof. Linda Bauld de la Universitatea din Stirling, potrivit descoperă.ro.

Cercetătorii au mai evidențiat și faptul că, de cele mai multe ori, prietenii şi cei apropiaţi îi pot ajuta pe cei care vor să renunţe la acest obicei, susţinându-i şi încurajându-i.

"Susţinerea socială este importantă. De exemplu, o femeie care este însărcinată se va lăsa de fumat dacă şi partenerul ei va face acelaşi lucru", susţine prof. Bauld.

Totuși experții au precizat că persoanele care nu reușesc să renuțe din prima la acest viciu nu ar trebui să se simtp descurajați. Aceștia au explicat că mulţi oameni reuşesc să renunţe la acest obicei abia după câteva încercări eşuate.

"Cu cât încerci să renunţi mai des, cu atât ai mai multe şanse de reuşită", a mai spus Bauld.

Comentarii Facebook