Duminica 28 Aprilie

De ce ne îngrășăm după ce ținem dietă? Vezi ce spun experții


Dacă ți se întâmplă să pui pe tine kilograme în plus după ce ai terminat o dietă, înseamnă că s-ar putea să ai o problemă cu nervii.

La nivelul stomacului avem o serie de nervi care anunţă creierul atunci când am mâncat suficient. Însă, atunci când aceşti nervi se obişnuiesc cu alimentele de tip junk food, încep să nu mai funcţioneze aşa cum ar trebui. Ca urmare a acestui lucru, unii oameni au nevoie să consume mai multe alimente decât în mod normal pentru a avea senzaţia de saţietate. Mai mult, se pare că problema nu se remediază nici după ce recurgem la un stil alimentar mai sănătos, scrie Descoperă.ro.

Potrivit oamenilor de știință australieni, aceasta este o posibilă cauză pentru care multe persoane se îngrașă imediat după ce a terminat o dietă.

O echipă de experți de la Universitatea Adelaide s-a concentrat asupra nervilor gastrici care anunță stomacul când e plin. Rezultatele studiului realizat pe șoareci au arătat că acești nervi au răspuns mai puțin eficient în cazul subiecților care fuseseră hrăniţi cu alimente bogate în grăsimi. În plus, nervii gastrici continuau să aibă performanţe slabe chiar şi la o săptămână după ce creaturile adoptaseră o dietă sănătoasă.

Răspunsul nervilor din stomac nu îşi revine după ce noi adoptăm o dietă sănătoasă. Asta înseamnă că simţim nevoia de a mânca mai mult pentru a ajunge la senzaţia de saţietate”.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook