De ce mănânci mai mult când dormi prea puțin? Vezi ce spun cercetătorii


Oamenii de știință au reușit să arate de ce mâncarea pare mult mai apetisantă după un somn scurt și de ce este mai tentant să o mâncăm.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Chicago au descoperit că tinerii adulţi care au dormit doar patru ore şi jumătate într-o noapte aveau un nivel ridicat al moleculei 2-arachidonoilglycerol (2-AG) în sânge. Acest tip de moleculă are ca rol deteminarea apetitului unui individ.

"Expermientele anterioare au arătat cum lipsa de somn duce la creşterea senzaţiei de foame şi a apetitului. Mecanismul ce determină hrănirea în exces după un somn neadecvat ar putea fi explicat de creşterea moleculei 2-arachidonoilglycerol", a declarat Erin Hanlon, unul dintre cercetători.

Mai mult decât atât, cercetătorii au declarat că în urma acestui experiment ar putea înţelege şi mai bine de ce obezitatea este legată de lipsa de somn.

Studiul realizat de către Universitatea din Chicago a inclus nouă subiecţi cu o vârstă medie de 23 de ani. Participanţii au luat parte la două experimente ce au avut loc la o lună distanţă unul de celălalt şi care presupuneau ca ei să doarmă câte şase nopţi într-un laborator experimental.

Citește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook