Miercuri 24 Aprilie

De ce au nevoie bărbații pentru a fi mulțumiți și sănătoși? Recomandarea unui psiholog îi va bucura


Potrivit unui psiholog din Marea Britanie, starea de spirit și starea de sănătate a bărbaților se îmbunătățesc dacă aceștia se întâlnesc cu prietenii de sex masculin de două ori pe săptămână.

Profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford susţine, în urma unui studiu - care, ce-i drept, a fost comandat de Guinness - că a vorbi zilnic cu prietenii este, desigur, un lucru bun, dar că, pentru a beneficia de toate efectele valoroase ale prieteniei, bărbaţii ar trebui să se întâlnească în persoană, de două ori pe săptămănă, cu 4 prieteni, şi să întreprindă împreună nişte activităţi, fie că e vorba despre a juca fotbal, fie de a merge la o bere şi a spune bancuri, scrie descoperă.ro.

Potrivit rezultatelor raportului, bărbașii care auy în viața lor un grup de prieteni tind să fie mai sănătoşi, se recuperează mai repede după boli şi tind să fie mai generoşi.

Totuși, în Marea Britanie, 2 din 5 bărbaţi afirmă că nu se văd cu prietenii decât o dată pe săptămână, iar o treime dintre ei nu reuşesc să-şi întâlnească amicii nici măcar săptămânal.

Studiul arată că bărbații britanici petrec aproape o cincime din zi interacţionâd cu persoane din reţeaua lor de cunoştinţe (care cuprinde, în medie, 150 de persoane), în principal prin SMS-uri, convorbiri telefonice şi conversaţii pe reţele sociale.

Comentarii Facebook