De ce a murit Iisus? Un medic american sustine ca a deslusit misterul


Un medic american sustine ca a deslusit misterul din jurul mortii lui Iisus Hristos, de acum 2000 de ani.

"Cand eram mic si mergeam la biserica, auzeam adesea ca Iisus a murit de 'inima rea'", a spus medicul Joseph Bergeron. El a incercat sa gaseasca de-a lungul anilor unele raspunsuri la aceasta dilema.

Marea provocare a venit in momentul in care a trebuit sa vorbeasca in fata unor tineri crestini, studenti la medicina.

Cu timpul a devenit preocupat de aceasta tema, marea provocare venind atunci cand a fost invitat sa vorbeasca in fata unor tineri crestini, studenti la medicina. Joseph Bergeron a ales ca tema moartea lui Iisus.

Medicul american considera ca trebuie mers pe mai multe ipoteze, iar una dintre acestea ar fi ca Mantuitorul a murit din cauza unui embolism pulmonar cauzat de bataile la care a fost supus si stresul provocat de crucificare. Un cheag de sange s-ar fi putut forma pe unul din vasele plamanului si sa duca la moarte.

A doua ipoteza ar fi ca Iisus ar fi murit spanzurat, din cauza faptul ca statea atarnat. A treia ipoteza vorbeste despre decesul din cauza socului suferit.

Doctorul Joseph Bergeron aduce in discutie o noua ipoteza si anume moartea in urma unei "triade letale", adica scaderea rapida a temperaturii corpului, pierderea capacitatii de coagulare a sangelui si o aciditate anormala a sangelui. Toate acestea au dat peste cap o serie de reactii biochimice.

Astfel de pacienti ajung periodic in unitatile de primire a urgentelor, iar denumirea de "triada letala" a fost insituit de medicii de garda. "Nici cele mai bune centre medicale din lume nu reusesc sa controleze aceasta cascada letala de evenimente", a mai spus Bergeron.

Comentarii Facebook