Danone a retras de pe piață lactatele posibil contaminate cu aflatoxină

Danone România a retras preventiv de pe piață toate produsele care pot conține urme de lapte contaminat și a blocat 75 tone de lactate în depoziul companiei, după ce a descoperit urme ale toxinei în laptele de la unul dintre furnizorii săi.

"După primirea rezultatului pentru aflatoxină M1 pentru o livrare de la unul dintre furnizorii săi de lapte, rezultat care era peste limita legală, Danone România a sistat imediat colecta de lapte de la ferma respectivă şi, pentru siguranţa consumatorilor, a decis să blocheze în depozitul său 75 tone de produse şi să retragă preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat de la acea fermă. Procesul de retragere se desfăşoară foarte rapid şi facem toate eforturile să fie finalizat până la finalul zilei", se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

În urma alertei naționale despre aflatoxină, Danone România a suplimentat măsurile de siguranță și monitorizare a laptelui.


"Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică", precizează compania.

Prima declaraţie privind lapte cu aflatoxină a fost făcută în urmă cu aproape două săptămâni de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. El a afirmat că o cantitate de lapte care conţine aflatoxină, cu efect cancerigen, importată din Ungaria, şi o alta aflată la un procesator din România au fost identificate şi retrase de pe piaţă, informează Mediafax.

Ulterior, ANSVSA a anunţat că a oprit de la livrare laptele crud produs de ferma respectivă, dispunându-se verificări în toată ţara, de la producători, la unităţi de procesare a laptelui.

Comentarii Facebook