Daily Mail recunoaște că a oferit informații false despre invazia de români în Anglia



Celebrul tabloid britanic Daily Mail a recunoscut că o parte din informațiile publicate despre ”invazia românilor” au fost false.

Cotidianul a publicat în ediţia electronică un material în care recunoaşte că a dezinformat în legătură cu "avioanele pline cu români" ce s-ar fi îndreptat spre Regatul Unit la 1 ianuarie, după ridicarea restricţiilor de muncă, potrivit Realitatea TV.

Publicația a anunțat în rubrica de Clarificări şi Corecţii faptul că „i s-a adus la cunoştinţă" că realitatea din România şi Bulgaria era cu totul alta decât cea descrisă în articolul care anunţa invazia muncitorilor din estul Europei în Regatul Unit, de la 1 ianuarie 2014.

Suntem bucuroşi să clarificăm că unele dintre zborurile suplimentare au fost introduse cu mult înainte de 1 ianuarie", scriu jurnaliştii, care spuneau, în urmă cu două luni, că numărul curselor aeriene din România şi Bulgaria s-ar fi dublat, pe fondul "invaziei."

Deși își recunoaște greșeala, tabloidul dă vina pe sursele sale de la București și Sofia, care ar fi oferit informații eronate.

Comentarii Facebook