Dacia, star in revista Time! Americanii vorbesc de bine "masina romanului" - Galerie FOTO


Revista Time i-a dedicat Daciei un pictorial cu titlul "The Dacia, the Romanian Car That Could". Articolul este insotit de fotografii care prezinta batrana Dacie, dar si noul Logan.

"Designul masini a ramas neschimbat, timp de 35 de ani, si a rezistat regimului Ceausescu. Masina apare des in legendele si cultura romanilor. Intr-o poveste se spune ca proprietarul unei Dacii a fost rugat de sotii Ceausescu ca ii ajute sa fuga in decvembrie 1989", scrie Time.

Jurnalistii straini vorbesc si despre respectul pe care romanii il poarta Daciei, pe care o folosesc chiar si dupa ce se se strica.

Time vorbeste si despre preluarea Daciei de catre Renault si modernizarea facuta prin lansarea modelului Logan, care este cautat in special datorita pretului, care este mic in comparatie cu masinile vandute in Europa.

In SUA, insa, "masina romanului", Dacia, este mai rar intalnita, deoarece Renault a cedat piata partenerului asiatic Nissan. Astfel ca in Statele Unite Dacia ar putea fi vanduta sub marca japoneza.

Comentarii Facebook