Dacă faci asta timp de 30 de minute pe zi, îți vei schimba viața COMPLET

 

Studiile arată că un pui de somn de 30 de minute pe zi poate aduce beneficii majore. 

 

În realitate puiul de somn este mai complicat decât realizăm noi. Trebuie să fii convins atunci când vrei să tragi un pui de somn, să stabileşti cât vei dormi şi dacă îl programezi în funcţie de lucrurile pe care le mai ai de făcut în acea zi”, explică David Dinges, specialist în studierea somnului, de la Universitatea Pennsylvania.

 

Un ”pui de somn” de 30 de minute pe zi este un real câștig pentru săătate, potrivit unui nou sudiu al cercetătorilor de la Université Paris Descartes-Sorbonne, Paris.

 

Somnul ”repară daunele” cauzate de lipsa de somn, ajută la reducerea stresului și consolidează sistemul imunitar. Oamenii de ştiinţă speră, potrivit Daily Mail, că aceste concluzii vor ajuta lucratorii în schimburi şi persoanele care suferă de insomnie.

 

Dr. Brice Faraut, de la Université Paris Descartes-Sorbonne a declarat: ”Datele noastre sugerează că un pui de somn de 30 de minute poate inversa impactul hormonal. Acesta este primul studiu care a constatat că ”aţipitul” ar putea restabili nivelul de neuroendocrine, imun la niveluri normale. Ajutând astfel sistemul imunitar”.

Comentarii Facebook