Cum scrie Adrian Năstase mesaje din închisoare

 

Administraţia Penitenciarelor a explicat ”misterul” mesajelor pe care Adrian Năstase le postează pe blog de câteva zile. 

 

Ca urmare a materialelor apărute în ultimele zile în mass-media, referitoare la modalitatea de publicare a unor mesaje ale persoanei private de libertate A. N. pe o pagină web, Administraţia Naţională a Penitenciarelor face următoarele precizări: Persoanele private de libertate, în condiţiile legii, pot transmite date, informaţii şi înscrisuri către aparţinători sau alte persoane aflate în afara locurilor de deţinere ca urmare a asigurării drepturilor legale la petiţionare, corespondenţă, informare şi efectuare de convorbiri telefonice. Dreptul la corespondenţă al persoanelor aflate în executarea pedepselor privative de libertate este garantat. Corespondenţa are caracter confidenţial şi nu poate fi deschisă sau reţinută decât în limitele şi în condiţiile prevăzute de lege. (Temei legal art. 45 din Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal). Pentru asigurarea exercitării dreptului de petiţionare şi a dreptului la corespondenţă, directorul penitenciarului are obligaţia de a lua măsurile corespunzătoare pentru instalarea de cutii poştale în interiorul penitenciarului”, se arată într-un comunicat  al ANP.

 

"În acelaşi timp, menţionăm că, potrivit unui mesaj postat pe pagina web la care se face referire în apariţiile mass-media, se precizează că materialele sunt publicate prin intermediul membrilor familiei. („M-am hotărât, de asemenea, să vă trimit, periodic, unele gânduri sau comentarii, prin Andrei, Mihnea şi Manuela.” – http://nastase.wordpress.com/)", mai informează Administraţia Penitenciarelor.

 

Adrian Năstase despre viața de pușcăriaș cu ”șobolani de 20 de cm”, înjurături, muște și țânțari

Comentarii Facebook