Cum să renunți mai ușor la băuturile acidulate?


Băuturile acidulate reprezintă o problemă destul de gravă atunci când sunt consumate cu regularitate și este și destul de greu să renunți la ele.

În afara faptului că sunt dăunătoare pentru organism, acestea sunt pline de zaharuri și îndulcitori artificiali care sporesc acumularea de calorii.


Bauturile acidulate dau dependenta?

Bauturile acidulate sunt gustoase si racoritoare, insa nu aceste atribute sunt cele care te fac sa revii in permanenta la ele, fara a le putea elimina din dieta zilnica. Explicatia pentru acest fenomen este simpla: bauturile acidulate cauzeaza dependenta.

Atat sucurile obisnuite, cat si cele Diet, consumate frecvent, ajung sa devina un soi de "drog" la care iti poate fi dificil sa renunti. Substantele care declanseaza adictia sunt cafeina (regasita intr-o paleta larga de bauturi acidulate) si zaharul.

In momentul in care renunti la ele, organismul intra in sevraj si te determina sa consumi o noua doza, pentru a te linisti si a elimina si alte simptome neplacute: durerile de cap, irascibilitatea, lipsa de concentrare.

Mai multe detalii pe ele.ro

Comentarii Facebook