În Maramureș maşina merge singură la deal! Ce explicație au specialiștii - VIDEO

 

Drumul dintre Budești și Cavnic, Maramureș, este celebru în toată țara pentru faptul că mașinile, scoase din viteză, urcă singure dealul. Oamenii cred că locul are proprietăţi paranormale.

 

Astfel de zone mai sunt în țară, dar cel din Maramureș este cel mai cunoscut. Fenomenul apare și dacă sunt puse nişte bile pe asfalt sau dacă torni apă, scrie rtv.net.

 

Specialiștii spun că totul este o iluzie optică și că nu este vorba despre un fenomen paranormal sau despre o zonă puternic magnetizată. În realitate drumul coboară și nu urcă, peisajul este cel care creează această senzație. Experţii susțin că este vorba despre o rupere de pantă cu schimbare de unghi, care dă impresia de deal.

 

Astfel de fenomene au mai fost întâlnite și în zona Bucium, din Iaşi, dar şi în Munţii Gutâi, la trecerea dintre  Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, Pasul Tihuţa şi chiar o porţiune în Babadag, Tulcea, Obârşia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău. 

 

Explicația experților este valabilă numai în cazul zonei de la Cavnic, Maramureş, dar în celelalte cazuri ar putea fi vorba și despre un câmp electromagnetic.


Comentarii Facebook