Cum să faci o cafea perfectă. Experții spun că până acum ţi-ai pregătit greşit cafeaua

 

Experţii au identificat o serie de greșeli făcute în prepararea cafelei.

 

Profesorul Charles Spence, psiholog de la Universitatea din Oxford, susține că și culoarea cănii afectează gustul, scrie Mirror.co.uk. Astfel, cafeaua băută dintr-o cană transparentă sau albă pare mai dulce. 

 

Boabele ideale de cafea sunt din Columbia, iar înainte de a le măcina trebuie să le speli. Boabele trebuie să aibă luciu, iar atunci și cafeaua va avea un gust natural. 

 

Procesul de măcinare trebuie făcut acasă, iar aparatul să nu se incingă repede, pentru a menţine cafeaua la temperatura normală. 

 

Cafeaua care se fierbe trebuie să aibă o temperatură cuprinsă între 88 şi 94 grade Celsius, iar apa să nu fie foarte fierbinte. Pentru un litru de apă se adaugă 60 de grame de cafea. 

 

Laptele și zahărul au iarăși mare importanță, pentru că schimbă gustul dacă sunt folosite în exces.

Comentarii Facebook