Cum să eviţi inidigestia dacă vrei să mănânci mult de Anul Nou


Masa plină de Anul Nou îţi trage cu ochiul dar preparatele tradiţionale consumate în exces pot să-ţi facă rău şi pot duce la indigestie.

Doar atunci când combini mai multe sortimente de mâncare este posibil să ţi se facă rău sau să rămâi cu o senzaţie de greutate şi greaţă accentuată. Indigestia este o senzaţie de arsură sau de discomfort în partea superioară a abdomenului. Aceasta poate fi însoţită de balonare, greaţă sau chiar vomă în cazuri mai grave.

Pentru a nu-ţi distruge această sărbătoare dar să mănânci totuşi după pofta inimii fără să faci indigestie, iată ce ar trebui să faci, potrivit eva.ro.

1. Încearcă să eviţi produsele cu maioneză şi carne foarte grasă dacă ai probleme cu digestia. Sau, cel puţin, gustă din ele, însă doar ca să-ţi faci pofta.
2. Încearcă să nu consumi mai multe tipuri de băuturi alcoolice la masă, pentru că  aceasta poate să perturbe grav procesul de digestie şi te vei confrunta cu simptomele indigestiei. Cel mai bine ar fi bine să te limitezi la un singur tip de alcool şi într-o cantitate rezonabilă.

3. Nu face abuz de cafea şi băuturi carbogazoase, ci alege după o masă copioasă un ceai din plante medicinale sau un pahar cu apă.

4. Nu exagera cu cantităţile pe care le mănânci, ci alege porţii mai mici şi mai dese.

Comentarii Facebook