Cum poți slăbi uşor. AFLĂ o metodă la care nici nu te gândeai

 

Antrenorii și nutriționiștii le recomandă celor cu probleme de greutate să facă sport și să consume produse slabe în calorii. Doi cercetători canadieni vin cu o altă soluție, care îi va uimi pe mulți. 

 

Cei doi spun că persoanele care dorm bine noaptea vor slăbi. Jean-Philippe Chaput şi Angelo Tremblay susţin că ”somnul ar trebui pe viitor să fie integrat în ansamblul de recomandări (adresate persoanelor obeze şi supraponderale, n.r.) care se concentrează de obicei pe dieta alimentară şi pe activităţile fizice”, scrie lefigaro.fr.

 

Studiul a fost publicat în Canadian Medical Association Journal și arată că lipsa somnului accentuează tendinţa de obezitate. Cercetătorii susțin că lipsa somnului determină creierul să genereze senzaţia de foame și alterează sinteza de hormoni implicaţi în regularizarea apetitului - leptină, grelină şi mai ales cortizol -, limitând astfel eficienţa unui regim alimentar.

 

Alte studii au arătat că pacienţii care dorm cinci ore pe noapte pierd, în medie, cu 55% mai puţin din masa de grăsimi acumulate în comparaţie cu pacienţii care dorm bine toată noaptea.

 

O altă cercetare pe 245 de femei înscrise într-un program de luptă contra obezităţii, timp de şase luni, a arătat că somnul de calitate creşte cu 33% şansele acelor persoane de a slăbi.

Comentarii Facebook