Cum poți scăpa de kilogramele în plus cu 3 minute de exerciții



Exercițiile fizice, completate de o dietă echilibrată, reprezintă cea mai bună metodă de a da jos kilogramele în plus, însă nu oricine este fan al sălii de fitness. Pentru astfel de persoane, oamenii de știință vin cu o soluție foarte utilă.

Specialiştii afirmă că nu este nevoie să petrecem multe ore în sala de sport pentru a scăpa de grăsimea nedorită, subliniind că doar trei minute de activitate fizică intensă pe săptămână ar putea fi suficientă pentru a ne ajuta să slăbim, potrivit Deccan Chronicle, citat de descoperă.ro.

Secretul este programul de exerciții HIIT (high-intensity interval training), care presupune exerciții efectuate la intensitate maximă, într-o perioadă scurtă de timp.

Potrivit oamenilor de știință de la universităţile din Birmingham şi Nottingham, o astfel de sesiune realizată o dată pe săptămână este mai eficientă decât activitatea zilnică la sală.

HIIT ajută la eliberarea de hormoni care ard grăsimile, reducând astfel țesutul adipos nedorit. De asemenea, acest tip de exerciţiu fizic mută glucoza din sânge în ţesutul muscular, unde este arsă ca energie în loc să fie convertită în grăsime.

Ședinţele scurte de activitate fizică intensă reduc și apetitul, spre deosebire de şedinţele lungi, care de multe ori dau senzaţia de foame şi duc la mâncarea unui volum mai mare de alimente.

HIIT e foarte bun în ceea ce priveşte creşterea transferului de glucoză spre muşchi într-un timp foarte, foarte scurt”, explică profesorul James Timmons de la Universitatea Birmingham.

Atunci când facem exerciţii fizice foarte intense, acestea duc la eliberarea unor hormoni care descompun grăsimea. Ei ajută la arderea grăsimii în timp, după ce am efectuat exerciţiile HIIT”, a mai spus profesorul Timmons.

Comentarii Facebook