Cum ”ordona” șefa CNA să se dea amenzi! Erau reclamate emisiuni chiar înainte ca acestea să fie difuzate



Fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu, este cercetată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și nstigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, aceasta ar fi instigat personal la întocmirea unor sesizări false, pentru a amenda mai multe posturi de televiziune.

În calitatea sa de președinte al CNA, suspecta Laura Georgescu a fost cea care a instigat în perioada 2013 - 2014, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizări nereale), altele decât cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au făcut obiectul actelor de cercetare anterioare”, se arată într-un comunicat DNA.

După ce s-a hotărât extinderea cercetărilor, procurorii au descoperit că un număr de 4 operatori TV au fost sancționați ”ca urmare a demersurilor efectuate de președinta CNA, suspecta Georgescu Laura, în baza sesizărilor false realizate chiar la instigarea acesteia”.

Mai mult, în unele cazuri, sesizarea a fost redactată și înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc.

DNA a decis să pună sechestru asupra mai multor bunuri, proprietăți și conturi bancare ale Laurei Georgescu până la limita de 2.296.200 lei, sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă.

Comentarii Facebook