Cum îți pot fura hackerii datele personale, folosind WhatsApp. Pe ce nu trebuie să dai click



WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instant din lume, iar hackerii îl pot utiliza pentru a-ți fura datele personale.

Expertii in securitate informatica avertizeaza asupra unei noi metode de furt folosite de hackeri. Profitand ca aplicatia WhatsApp a introdus de curand posibilitatea transmiterii de documente atasate, inclusiv in format PDF si Excel, hackerii trimit utilizatorilor mesaje virusate sub forma unui fisiere de acest fel, potrivit yoda.ro.

Astfel, cine va deschide documentul atasat primit prin aplicatie va instala fara sa stie un virus pe telefon. Imediat ce este instalat, virusul poate copia datele personale ale utilizatorului, inclusiv parolele si detaliile contului bancar, scrie The Independent.

Momentan, au fost vizați utilizatorii de telefoane de Android din India, iar uneori mesajul virusat pare sa fie trimis de un prieten, de o sursa credibilă, astfel că utilizatorii cad foarte șsor în capcană.

De aceea, specialiștii sfătuiescă să nu fie deschise fișiere primite astfel, fara a verifica înainte dacă au fost trimise chiar de un contact adevărat

Comentarii Facebook